God sommerferie!

Ingefærshots med gurkemeje og citron

ll6834

I disse dage hvor vi har mere tid herhjemme, så har vi hygget med hjemmebag -og bryg- i køkkenet. Særligt er vi glade for hjemmelavede øko ingefærshorts med gurkemeje og citron. Det kan fortyndes med vand (hvilket jeg oftest gør, og drikker det som saft), eller f.eks. blandes i hjemmelavet hyldeblomssaft for at gøre den lidt mere spicy. Det er også et hit her.

Jeg har ikke en opskrift som sådan, da det virkelig ikke er nogen videnskab på nogen måde. Jeg vil næsten vove at påstå, at det ikke kan gå galt. Hvis det bliver alt for stærkt, så skal det jo bare fortyndes med vand.

Jeg bruger ca. 2 liter vand, saften fra friske citroner (når de er øko er de ofte små, så det er svært at sige hvor mange, men ca. 6), ca. 200 g frisk ingefær (som skrælles og rives), og lidt gurkemeje som også skrælles og rives i. Det er ikke alle der skræller rødderne, men dels synes jeg det bliver mere bittert med skræl, og dels synes jeg de er svære at få helt rene. Husk at gurkemeje farver vildt, så jeg har plastikhandsker og forklæde på, når jeg har med det at gøre. Så skal der bare tilsættes lidt rørsukker og honning efter smag, for at give lidt dybde og sødme til det syrlige og stærke. Det hele skal lige koge op en 5 minutters tid, og så stå og køle af inden det filtreres igennem et klæde (et der kun bruges til det, da gurkemejen ikke kan vaskes af). Det hele er nemt at skaffe økologisk til fine priser, selv vores lokale Fakta har det hele.

4 kommentarer

 • Carina

  Lyder lækkert – og ikke mindst sundt og nemt. Dét må prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Det er både sundt og nemt ja :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvis ingefæren er øko, er det ikke nødvendigt at skrælle den. Vi river heller ikke, men skærer det bare i stykker. Så koger vi 30 min og laver det trække natten over på køl :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Som skrevet synes jeg den bliver mere bitter med skræl, og det kan være svært at få alle små partikler fra skrællen ud af den færdige drik, og det er jeg ikke så glad for. Hvis man river den får man mere smag og kraft ud af ingefæren, og så behøver man f.eks. ikke så meget, eller får en mere koncentreret drik. Men ja, der er så mange måder at gøre det på, det er bare med at prøve sig frem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

God sommerferie!