Obs: Vigtig info! Læser du via "Faste læsere"??

Et emaljeskilt til mig:

Egentlig er jeg ikke typen der samler på emaljeskilte, men dette skilte fangede alligevel min interesse i Dacapo i Århus (og ja, helt sikkert købt til alt for mange penge… men nu skulle det altså bare lige være dét!). Det er ret stort, en 50 cm vil jeg tro, og tilpas bulet og slidt som de skal være. Nu går jagten bare ind på det perfekte sted at hænge det, satser på køkkenet, tror jeg… Synes det er lækkert til at give lidt personlighed, og kontrast til de mere strømlinede, nye ting.

Skriv en kommentar

 • MIAMI PEACH

  Ej hvor er det retro;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MissMuffin

  Jeg er vild med gamle emalje-skilte og har faktisk nogle stykker efterhånden..Men jeg elsker også gamle ting generelt:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smaa Ord

  Åhh, hedengangne chokoladefabrikken… Nu husker jeg det udelukkende som spillested, men det sparkede sgu også heidis bierbar's røv. Det savner jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cirkushjælpeløs

  Åh, hvor er jeg misundelig! Det er et stykke Århus kultur-arv! Den gamle chokoladefabrik har set lidt af hvert gennem tiderne. Og ja, Fabrikken sparker Heidis tyroler-numse til hver en tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Ih, nu har jeg helt dårlig samvittighed over, at jeg ikke er mere Århus-kendt, har jo slet ikke den relation til de sted (jeg synes bare skiltet var fint, ahem…).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cirkushjælpeløs

  Ej, du skal da ikke have dårlig samvittighed. Men hvis du en dag vil af med skiltet, så ved du at der nok skal være købere ;)ing

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • John Nielsen

  Det er ikke noget emaljeskilt, så du er blevet snydt. Det er et litograferet blikskilt fra omkring 1925. Emaljeskilte er ligesom “madam blå” emaljeret på metal og er mere værd en blikskilte, Når du rengør det en gang med tiden, så sørg for ikke at bruge samlmiak, da det vil fjerne farven fra skiltet. Brug lidt opvaskesæbe i vabd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • John Nielsen

  Det er ikke noget emaljeskilt, så du er blevet snydt. Det er et litograferet blikskilt fra omkring 1925. Emaljeskilte er ligesom “madam blå” emaljeret på metal og er mere værd en blikskilte, Når du rengør det en gang med tiden, så sørg for ikke at bruge salmiak, da det vil fjerne farven fra skiltet. Brug lidt opvaskesæbe i vand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camille

  Heh, tak for info, også ang. pleje (omend jeg ikke tror jeg vil vaske det, det er lidt cool sådan her) – Og hvor cool, at det er så gammelt. Jeg har heller ikke købt det som emaljeskilt, men i mangel af bedre termer, så var det lige det ord. Det er en modeblog for hulan, jeg aner intet om gamle skilte, andet end de kan være pæne, ha ha :D Og nu kan jeg lige forestille mig, at samlerne sidder og krummer tæer, ligesom jeg ville gøre det hvis der var en der sagde, at HAM der Jimmy Choo laver nogle pæne sko :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ikke et emaljeskilt du har købt,jeg har selv det i min samling af gamle emaljeskilte.Det er fremstillet i blik med serigrafisk farver påtrykt. En noget billigere metode.
  Skiltet er iøvrigt rigtig godt .
  Du kan læse om fremstilling af skilte på vor hjemmeside.
  med venlig hilsen
  Torbjørn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Hvis I gerne vil have flere emalje/blikskilte(det er det samme) kan I gå ind på Allposters.dk og søge på blikskilte. Så får I et stort og flot udvalg:D Er nemlig også hel vild med dem.

  Håber I kan bruge det til noget:)
  Hilsen Anders

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gert Dam

  hej med dig……jeg har den høje røde dåse der stammer fra samme chokoladefabrik hvis du skulle være interesseret?

  Med venlig hilsen

  Gert

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Obs: Vigtig info! Læser du via "Faste læsere"??