Obama-Mama

Brush it off…

Reklame for Madison Professional

…Eller just brush it (very well!).

De sidste par år har jeg prioriteret at få sundt, velplejet hår. Ingen afblegning (for første gang 20 år tror jeg!), og nej, jeg er ikke gravid ;) Jeg var simpelthen bare træt af hår der konstant knækkede og så tyndt og livløst ud lynhurtigt. Det havde bestemt sin charme med totalt udbrændt sølvhår. Problemet er bare, at det ikke kan blive ret langt (for mig) uden at se ret sølle ud. Bevares, de første par affarvninger går jo fint, men så får håret bare nok, og så skal det klippes ret kort for at kunne starte forfra. Det blev jeg bare træt af.

Ærligt, det var faktisk min mand der opfordrede mig til at smide affarvningen, og jeg plejer at sige, at det er det bedste råd han har givet mig ;) Mit hår har aldrig været tykkere, og hvis jeg savner struktur så smider jeg bare noget tørshampoo i det. Jeg savner virkelig heller ikke de dyre frisørregninger hver eneste måned for at vedligeholde hårfarven. Jeg har intet farve i håret nu. De reflekser der er stammer fra solferier og sommer, og så prioriterer jeg en lækker klipning hvert halve år.

Sundt hår kræver en lækker hårbørste, eller faktisk flere, for der er stor forskel på pleje af vådt og tørt hår. Da jeg blev spurgt om jeg ville prøve (ikke teste, for det her er ingen anmeldelse) nogle af børsterne fra “Madison Professional” takkede jeg derfor ja. Nogle af dem har hår fra vildsvin (udnyttelse af biprodukt fra fødevareproduktion) ligesom de mega dyre børster. Den knapt så romantiske forklaring er, at hårene fører noget af hovedbundens fedtlag ud i hårstråene, og får dem til at fremstå mere blanke. Pyt med forklaringen, blankt hår er godt ;)

Den yderste til venstre med nylonpigge bruger jeg i vådt hår, da jeg synes den er ret optimal til at “detangle” i mangel af bedre ord på dansk… “udfiltre”? mit normaltykkelse hår. Min datter har ret tykt hår (heldige fis), og hun bruger den store sorte “detangler” i vådt hår. Den er bøjelig og meget mild mod et langt, tykt hår.

Når hun føntørrer hår for at glatte det, så bruger hun den helt store børste, som er egnet til meget langt hår. Den er genial til at glatte hår skånsomt (siger moren, fordi det ofte er hende der vinder den opgave…).

Den lille er derimod fast inventar i mit soveværelse eller badeværelse. Den er perfekt str. til min hårlængde. Jeg tror ikke på at børste sit hår 100 gange ligesom diverse Hollywood-divaer, men jeg synes nu det er lækkert lige at kunne få lidt hovedbundsmassage (det er børsterne geniale til btw). Nybørstet hår inden sengetid er altså ret skønt.

Fun fact: Hver gang jeg er ude at rejse, køber jeg et “Lonely Planet” magasin i lufthavnen på vej ud. Det er super hyggeligt at vende tilbage til rejser når man er hjemme, og måske finde lidt inspiration til hvor drømmene skal gå hen næste gang.

Hvis I skulle være fristede til at prøve nogle ret lækre børster som ikke sprænger budgettet, så kan de købes online her, og på disse saloner.

Hårfarven som min mor og far (og solen) mente den skulle se ud:

 

3 kommentarer

 • Caroline

  Din naturlige farve er også virkelig fin! Jeg har selv kastet mig ud i et afblegningsprojekt (for anden gang i mit liv – men for 17 år siden var det hjemmegjort og mest bare “farven på en ældre isbjørns rumpe”, som min frisør så sigende udtrykte det forleden…) Det er sjovt at prøve det “rigtigt” af denne gang, men hold nu op, hvor det pludselig kræver noget at holde! Der går nok desværre ikke mange måneder, før jeg er tilbage til det naturlige, mørkebrune igen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Hjemmefarve og affarvning er sjældent godt, og meget ofte gult… god beskrivelse med isbjørnen, ha ha ;) Det er da cool at prøve affarvningen af tænker jeg, men det er bare vildt hvor meget det ødelægger håret i længden. Og ja, frisørregningen og udgifter til produkter skal man ikke tænke over :) Med det sagt, så kan jeg på ingen måder afvise at få mit afbleget igen, dog kun som en form for reflekser tror jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Har du gjort fået lavet noget (hos frisøren) for at få din naturlige hårfarve tilbage eller har du bare lade det gro ud? Hvis ja: Var du i perioder ved at blive skør af udvoksninger?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Obama-Mama