Saint James - De bedste Bretonstriber

Verdens bedste job

Nogle af jer har spurgt til mit job som lærer. Et job jeg har haft i 14 år nu. På den ene side forstår jeg det ikke helt, da jeg ikke føler jeg har været lærer ret længe, og på den anden side kan jeg godt se, at jeg har rigtig meget erfaring, og hviler i mit fag.

Jeg kan også se det når mine små 2. klasser her 10 år senere er blevet studenter. Det så sådan her ud for et par weekender siden:

Jeg må altså sige, at det er verdens bedste job – I hvert fald for mig. Tænk at få lov til at blive så vigtig en del af børns liv, at de stadig vil holde kontakt lang tid efter relationen ellers naturligt ville være stoppet.

Relationsarbejdet er noget af det jeg holder allermest af, og noget af det jeg lykkes aller bedst med. Især hvis man er heldig at beholde eleverne gennem flere år, så kan man virkelig se hvor stor en indflydelse man har på unge menneskers liv. Det er noget af et ansvar at forvalte det ordentligt. Der er tidspunkter hvor jeg er flere timer sammen med andres børn, end med mine egne, så det er klart, at mange af de værdier jeg lærer mine børn, også kommer til at smitte af på hvordan jeg er sammen med mine elever. Jeg synes det er et af de vigtigste jobs i verden, og jeg er taknemmelig over de dygtige og kompetente lærere mine egne børn er heldige at møde i hverdagen.

Især efter den famøse skolereform var der mange der spurgte mig, om jeg ikke var træt af at være lærer. Det er jeg virkelig ikke, nærmere tværtimod. Jeg er lykkelig for at være lærer, og jeg synes det er ærgerligt at der er nedgang i ansøgere til læreruddannelsen.

Det kan altså noget at møde ind en tidlig morgenstund, og træde ind i et lokale fyldt med lærelystne unger, der bare venter på at høre hvad dagens program er. Som udgangspunkt er jeg sikker på, at alle elever har lyst til at lære, det handler især om motivation, meningsskabelse og klasserumsledelse, er min erfaring. Det giver mig god energi, også selvom dagen måske er startet lidt hektisk, eller søvnen ikke helt har forladt kroppen.

Hvis I har spørgsmål relateret til mit lærerjob, så stil dem endelig. Måske noget om tid og forberedelse? Det er i hvert fald lidt af en klassiker som folk ofte spørger mig om. Jeg er lidt usikker på hvad det er I gerne vil have svar på jer der har spurgt :)

God sommerferie, hvis I er så heldige at kunne holde det nu her :)

14 kommentarer

 • Marie-Louise

  Hvad oplever du er den/de største udfordringer som lærer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Jeg synes det er en stor -men rigtig god- udfordring at skabe et godt og tæt samarbejde med forældrene, hvor man er skarpe på ansvarsfordelingen af opgaver omkring den enkelte elev. Det kræver nemlig også en god portion relationsarbejde, og det er jo det jeg synes er spændende. Man må aldrig undervurdere samspillet med elevernes forældre, og det var f.eks. min tidligere elevs mor der inviterede mig til studenterfest som en overraskelse for pigerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej Camille :) Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilket klassetrin du underviser på, og hvad der kendetegner at undervise netop dén aldersgruppe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Hej Laura. Jeg underviser mellemtrinnet og udskolingen. Jeg har aldrig undervist i en 1. kl. og kun én gang i en 2. og 3. kl. og den klasse havde jeg i mange år (det er bl.a. pigerne på billedet).
   I mellemtrinnet er eleverne stadig meget nysgerrige og opsøger ofte selv læring. De skal stadig motiveres og guides de rigtige steder hen, men her kan man virkelig rykke rigtig meget fagligt og danne et super grundlag for deres videre læring. Det er her mange har knækket læsekoden (og de der ikke har, har mulighed for at anvende nogle redskaber der kompenserer), og det er her sprogenes grundlag for alvor lægges med grammatik osv. Det er også her man kan åbne mere op for samfundet og verden, og lade dem møde forskellige værker der udvider deres horisonter, og gør dem klogere på sig selv og hinanden, og deres egen udvikling videre ind i livet (og ungdomslivet der venter lige om hjørnet).
   I udskolingen er meget af deres grunddannelse lagt, så mellemtrinnets lærere har et stort ansvar, i min optik.
   Jeg elsker udskolingselevernes humor, og den feedback jeg får fra dem. Man bliver mere udfordret på sin egen faglighed, og man har mulighed for at udfordre tilbage. Debatterne og samtalerne i plenum løftes til et højere niveau, og man har mulighed for at undervise i noget af det stof man også selv ville fordybe sig i i sin fritid (f.eks. er mellemtrinnets ungdomsromaner skønne, men ikke noget jeg ville læse privat).
   Man har også her en vigtig relationsrolle, da der står nogle unge mennesker og er på vej ind i voksenlivet, med de udfordinger det nu kan give dem. Både fagligt f.eks. ift. uddannelsesparathed, og også socialt. Nogle gange er det lettere at gå til sin lærer end sine forældre, og den tillid er enorm vigtig.
   Det er også her man virkelig bliver udfordret på, om man kan motivere og meningsskabe -teenagere fortæller sandheden råt for usødet, heldigvis :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Camille :-)
  Du har tidligere nævnt, at du nu også fungerer som koordinator. Kunne du fortælle lidt om, hvad dette indebærer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Hej Mette.
   Det kan du tro. I Aalborg arbejder vi med PLF (professionelle læringsfællesskaber), og her er det bl.a. en teamkoordinators rolle at facilitere disse møder. Selve opgaverne for teamkoordinatoren (eller afdelingskoordinatoren) er lidt forskellige fra skole til skole, alt efter hvilke behov der er det enkelte sted.
   Det indebærer oftest at lave alt fra en prioriteret dagsorden, indkalde og koordinere møderne, uddelegere opgaver i samarbejde med teamet, til at være en form for bindeled mellem team og ledelsesbeslutninger, og til at facilitere teamanalyser med henblik på teamudvikling, samarbejde og refleksion (f.eks. APM-modellen osv.). Herudover har jeg også haft kontakten til eksterne aktører, og generelt al kommunikation både internt og eksternt der omhandlede teamet. Det er noget man aftaler individuelt med sit team og ledelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hyggeligt indlæg – jeg er uddannet ergoterapeut og arbejder som bostøtte, relationsarbejde-delen er også det, der gør hele forskellen for mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Det er nemlig bare super fedt. Dagene bliver aldrig ens :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Super fint indlæg 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det er skønt, at du er tilbage med regelmæssige indlæg. Jeg har vist nærmest tjekket bloggen troligt, den tid du ikke skrev. Selvom jeg vist aldrig har kommenteret udover på dit afskedsoplæg.
  Jeg har fyldt bloggen siden den spæde start og bestemt ikke mindre efter vi købte hus i Aalborg. Noget af det der altid har tiltalt mig ved din blog. udover lækre Chanel køb ;-), er at du har en “rigtig” uddannelse og et rigtig job. Jeg er nok lidt gammeldags og synes nok ikke at være influencer er et “rigtig” arbejde. Jeg synes bestemt bloggere skal have lov at lave kommercielle samarbejder for at understøtte de store arbejde I laver, men jeg synes man kan mærke når folk går fuldtidblogger-vejen og derefter får (hvad der virker) som tonsvis af sponsorerede indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Hej Pia.
   Tak -Dejligt du stadig er med :)
   Jeg kan sagtens følge dine tanker -Jeg har det faktisk lidt på samme måde. Jeg arbejder stadig på en god beskrivelse af, hvad det er jeg vil med bloggen. Det skal i hvert fald være tydeligt, at det kun er en fritidsbeskæftigelse. Jeg ville simpelthen ikke kunne levere nok godt indhold til hver eneste dag, og jeg har heller ikke lyst til at bruge al min tid på det. Men godt andre har, der er jo plads til os alle :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det her indlæg gør mig glad helt ned i maven. Tak for det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille/Clamour 4 Glamour

   Selv tak, jeg mener hvert ord :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Saint James - De bedste Bretonstriber