12 x strik med rabat!

Flashback Friday – November 2012 (og lidt om børn og læsning)

Min torsdag gik med arbejde, og da jeg kom hjem var det egentlig meningen at jeg ville ud at løbe. Men det stod ned i stænger og det blev mørkt med det samme, så det blev ved den gode tanke. I stedet gik jeg i gang med at sortere ungernes bogreoler. Fik flyttet bøger der var for lette for Filuca ind til Sixten, og alle babybøgerne fra Sixten ind til Sirius. Jeg fik også lavet en lækker “højtlæsningshylde” inde i vores reol, hvor der står en masse gode bøger der egner sig til højtlæsning inden sengetid. Så kan de hver især vælge deres favoritter. Filuca og jeg læser dog meget ivrigt “Harry Potter” serien for tiden, så den skal vi lige være færdig med først. Det er lykkedes mig at holde handlingen hemmelig for hende, og hun har heller ikke set filmene (kun dem hvor vi allerede har læst bogen), og det er simpelthen så fedt at genopleve bøgerne gennem hende!  Hvordan hun griner højlydt af ting jeg aldrig selv har lagt mærke til, og er så umiddelbar i forhold til hvem der er god og ond (hun bliver klogere, ha ha). Desuden blev alle julehistorierne fundet frem, som jo snart skal læsses flittigt! Det er selvfølgelig en arbejdsskade, men det er bare så vigtigt at læse med sine børn, og at de læser selv. Så vi gør hvad vi kan for at vise dem, at vi synes det er vigtigt og godt, og stiller bøger til rådighed som de kan lide, og gør dem lettilgængelige. Desuden har vi fast læsetid for Filuca hver dag, hvor hun skal frilæse, og så taler vi bagefter om hvad hun har læst. Ikke noget der tager lang tid, bare dels en anerkendelse af at vi synes det er dejligt hun læser, og dels for at få hende til at reflektere over hvad hun læser (og besvare evt. spørgsmål). Det gik for alvor op for mig, hvor mange ting jeg bare tager for givet hun forstår, da vi begyndte vores “Harry Potter”-læsning. Hvis der er interesse for det, kan jeg godt skrive lidt om hvilke bøger eller serier der er populære hjemme hos os, nu det snart er julegavetid?

Fredagen står i tilbageblikkets tegn, og jeg er gået tilbage til november 2012 og fundet mine favoritoutfits (hvoraf jeg vildt nok kan genskabe de fleste, ha ha):

ll3047 ll3052a ll3055 ll3062 ll3067 ll3074 ll3078 ll3085 ll3089 ll3140 ll3145 ll3152 ll3155

   

5 kommentarer

 • Ditte

  Hej Camille,

  Jeg vil MEGET gerne høre anbefalinger om gode børnebøger – især dem der er gode til højtlæsning. Min dreng er godt nok kun et halvt år, men jeg stemmer for, at han skal have en stor samling af gode bøger og jeg glæder mig helt vildt til at begynde at læse for ham – og med ham.
  Kan selv huske at jeg ELSKEDE lydbøger med kasette bånd. Du ved, :dem der sagde pling når man skulle bladre! Havde så mange af dem og kunne sidde længe på værelset og høre dem! Gad vide om de stadig findes..
  God weekend til dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • llckan

  Meget gerne! Min datter på 8 er den vildeste læsehest, så alle anbefalinger modtages med glæde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carin

  Jeg vil også meget gerne have dine anbefalinger til bøger (mine børn er 3 og 6).
  Virkelig lækre outfits i øvrigt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg vil meget gerne læse et indlæg om læsning/højtlæsning.
  Min søn er lige så gammel som Sirius og er begyndt at fatte stor interesse for højtlæsning. Vi læser Totte, Peter Pedal og Rasmus Klump :)

  Og noget helt andet. Dine sneakers på billede nr 4, det med paraplyen hvor er det nu de var fra? (jeg ved godt at det er et gammelt billede :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Maria

  Jeg kan sjovt nok huske de fleste af outfits’ne:-)
  Meget gerne læseinspiration.. Også til førlæsere..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

12 x strik med rabat!