Nyt, gråt sæt

Genbrugstanker

Reklame: Indlægget er sponsoreret af DBA.

I anledning af Den Blå Avis’ 35 års fødselsdag (den første avis udkom faktisk netop i dag 31/10 1981!), har de spurgt mig om jeg havde lyst til at fortælle lidt om mine genbrugsvaner.

I kan jo regne ud fra min alder, at jeg netop er vokset op med DBA, og det har derfor altid været naturligt for min familie at købe og sælge brugt. Primært hvis der er større ting der ikke bliver brugt mere, og så står og tager plads op. Det gør jeg også selv, især ved møbler når vi skifter ud. Det er billigere at købe tingene igen hvis man fortryder engang, i stedet for at betale for et stort depotrum hver måned. Det er kun mit tøj/sko som jeg ikke nødvendigvis kan finde igen der får den ære, ha ha ;)

Og apropos tøj især, så har nogle af mine bedste genbrugskøb været tøj. Mange af jer husker nok min helt fantastiske grønne pailletkjole fra Oleg Cassini. En kjole som betyder rigtig meget for mig, og som var inspirationen da jeg designede den blå pailletkjole i min første kollektion for Envii i sin tid. Det er helt fantastisk at man kan sidde hjemme i sin sofa og shoppe sådanne helt specielle ting. Det er jo ikke nødvendigvis lige noget jeg kan gå ned og finde i en af secondhandbutikkerne i Aalborg, og når man endelig er i f.eks. London eller Paris, så har alle de andre turister oftest været der før en selv ;)

Jeg synes også jeg får tingene til en bedre pris, hvis jeg selv finder det brugt. Jeg har købt rigtig mange især Marc Jacobs sko, da de var svære at få herhjemme, og meget pricey! Dem kunne jeg finde virkelig billigt (og det kan man stadig, mit lager er bare fyldt).

Den tanke deler jeg med  mange andre nordjyder, for ifølge det genbrugsindeks DBA netop har offentliggjort (her), benytter hele 61% af os køb/salg af brugte ting, og 75% er motiverede til det. Egentlig troede jeg det var mange flere, jeg føler faktisk ikke jeg kender nogen som ikke i større eller mindre grad benytter sig af muligheden for at komme af med ting man ikke bruger, og få råd til lidt nyt.

I nyere tid må jeg indrømme, at jeg faktisk primært har brugt brugt DBA og anden secondhand onlinehandel på at finde bestemte ting til ungerne, som jeg ikke har kunnet finde i butikkerne. Det er f.eks. udgåede figurer og tilbehør til konsolspillet “Skylanders” som Sixten er fuldstændig vild med. Det første os til Hals, hvor der boede en kvinde der havde super meget af det han ønskede sig, og kunne skaffe endnu mere. Sådan noget er altså lidt hyggeligt! Tænk at vi kun skulle køre få km, i stedet for at betale overpris for at få det fragtet fra den anden side af jorden.

Pt. har jeg også valgt at give meget af mit tøj og diverse væk til velgørende organisationer. Det er der også ifølge indekset 47% der hellere vil, altså give tingene væk gratis. Det er jo langtfra alle der er så heldige som mig, og derfor vil jeg gerne give noget igen.

Mine to bedste genbrugskøb er dog stadig disse to vintage Oleg Cassini sager: Kjolen og blazeren.

ll1502 ll11861

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Nyt, gråt sæt