Statementfrakke

Sirius update!

ll6775

Jeg plejede at lave en lille Sirius-update på Regnbuen hver måned, men da tiden ikke er til to blogs og noget af indholdet er rykket herover, så kommer der en lille, samlet update her. Der sker jo så meget i de første måneder af et barns liv, og selvom det er 3. gang jeg oplever det, så er det lige fantastisk hver gang. Og i øvrigt har ingen af børnene fulgt det samme mønster.

Sirius er jo blevet 1 år og 3 måneder nu, og der er sket rigtig meget. Fra at vi har skullet underholde ham konstant, og rende i hælene af ham for at tjekke at han ikke fik fat i diverse sager, kan han nu godt lege alene. Han er klart søskende-barn, og er vant til at der altid er nogen omkring ham, så han vil helst lege med andre. Dog er det virkelig befriende at han ikke hænger på os hele tiden på samme måde længere. Han er blevet god til at tage sin kop og drikke selv, og generelt meget mere selvhjulpen omkring måltider. Det giver også lidt luft. Det første år er fantastisk at følge, men manner, det er altså også hårdt! På mange måder er hele ens liv og dermed tid centreret rundt om den her baby, og når der lige er lidt luft, så går den til de andre børn. På den måde kan jeg godt mærke han er nr. 3, kærligheden bliver der meget mere af, men ikke tiden!

Dog kan jeg mærke nu, at tiden er ved at blive frigivet lidt fra ham, så den kan fordeles mere ligeligt mellem os alle. Og det er virkelig rart. Jeg trænger også til flere kæresteture med drinks, og en box fyldt med nuggets i cykelkurven på vej hjem fra byen, mens telefonen spiller favoritsange en sen, kølig nattetime.

Ida Auken sagde i “Monopolet” for noget tid siden, at hun ville ønske at folk ville vente med at gå fra hinanden, indtil børnene var fyldt fire (for så tror hun, at mange vil droppe det). Man kan jo selvfølgelig ikke dele det så sort/hvidt op, og det er heldigvis ikke aktuelt for min mand og jeg, men hun har virkelig en pointe i, at det bliver lettere at være en familie når ungerne er blevet fire. De kan rigtig meget selv, bruger ikke ble, sover om natten, og kan fortælle om deres behov. Det er der jo noget tid til at Sirius bliver, men da han er den sidste, så nyder jeg altså alligevel tiden nu her ekstra meget, meeeen jeg ville nu ønske jeg kunne få noget mere tid… ;)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Statementfrakke