Spar 20% på ALT

Paris i børnehøjde?

ll6734

Ham den babytykke får lige lov til at afslutte weekenden herinde. Han opsummerer meget godt vores søndag ;) ´Én ting fik vi dog gjort, vi fik endelig bestilt flybilletter til Paris!

Det er først til efteråret men vil gerne være i god tid, så der rigtig kan planlægges (og så bliver det også mere konkret for ungerne at glæde sig til!). Sidstnævnte får jeg brug for jeres hjælp til. Jeg har selv kun været i Paris få gange, og lige så sikker og hjemmevant som jeg er i London, lige så usikker og på udebane er jeg i Paris. Altså, jeg ved selvfølgelig godt hvor jeg ville hænge ud, hvis det bare var min mand og jeg der var afsted. Men vi har jo alle 3 unger med, så vi skal se Paris i børnehøjde -For første gang.

Vi skal selvfølgelig alle de nærmest obligatoriske ting som Eiffeltårnet, Triumfbuen osv. men jeg tænker, at der er små skjulte skatte og must-see steder for børnefamilier?

Vi har 5 dage i Paris (efter 2 dage i Disneyland), så vi har god tid til at få oplevet byen.

Så har I tips og tricks, do’s and don’ts, så del dem gerne. Og for jer der planlægger en tur, så følg med her i kommentarfeltet. Jeg laver selvfølgelig en opsamling og deler erfaringer når vi engang har været afsted, men det er der desværre alt for længe til endnu :) Til gengæld kan jeg lave et indlæg om London i børnehøjde?

   

13 kommentarer

 • Stine

  Det lyder som en virkelig god plan! Jeg har desværre også kun erfaring med voksenture til Paris, så jeg håber, andre kan byde ind med gode steder. En børnevenlig guide til London kunne virkelig være fedt – vi har så sent som i går talt om at tage afsted med vores to små på hhv. 6mdr og 3,5, så den vil jeg meget gerne se :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Denne guidebog er virkelig god – og har en del børnevenlige tips: https://www.facebook.com/voilaparis/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, where to start… Jeg vil helt klart anbefale jer flere af de fine parker – Jardin Luxembourg er helt genial med en virkelig stor legeplads, muligheden for at sejle med både i søen, evt. ponyridetur osv. Der er noget for enhver alder. Jardin des Plantes er også ret fin med drivhus og ikke mindst en helt okay mini zoologisk have, som også er til at betale. En fin lille oase. Normalt ville jeg også anbefale Jardin d’Acclimatation, men det er måske lidt unødvendigt, når I også skal i Disneyland. Der er ellers et større område, hvor det koster 3€ at komme ind, og så er der ellers igen en mini zoo, et kæmpe stort legeområde (et af de eneste steder i Paris med rigtige gynger) og et mini-Tivoli. Det ligger ude i Bois de Boulogne, som i det hele taget er ret fint.
  Ellers har jeg hørt rigtig meget godt om Cité des Enfants, som er en del af Cité des Sciences, og som er en form for Experimentarium. Jeg har ikke selv været der endnu, men det skulle helt optimalt til unger i dines aldersgrupper. Katakomberne kunne også være ret spændende, men måske lidt for overvældende for Sirius. I øvrigt vil jeg anbefale at sætte jer lidt ind i bussystemet (evt. gennem RATP-app’en, som svarer til Rejseplanen) – det er en hel del nemmere med børn (særligt med klapvogn), og det giver mulighed for at se lidt mere af byen imens man er på farten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå ja, og i forhold til Sixtens glæde for fisk, så skulle det store akvarium ved Trocadero være rigtig godt. Jeg har dog ikke selv været der endnu – sådan er det vel altid, når man bor i byen. Til gengæld vil jeg ikke anbefale den store zoologisk have ved Vincennes – den er godt nok stor og nyåbnet, men der er ikke særligt mange dyr (bortset lige fra 18 (!) giraffer!). Når man er vandt til de danske zoologiske haver, så er det ikke pengene værd.

   Tjek evt. denne blog, hvor der er en del gode tips: http://mamalovesparis.com/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu var jeg så lige i Cité des Sciences i weekenden, og det kan klart anbefales! Det var SÅ fedt (både for børn og forældre), og parken rundt om (La Vilette) skulle også være helt fantastisk at besøge i samme omgang. Jeg kan dog anbefale, at I planlægger besøget og køber billetter til den / de sessions I vil til på forhånd, da man får tildelt et specifikt tidspunkt. Vi endte med at stå både i kø og måtte vente tre kvarter derinde, og det havde været smart at undgå – men you live and you learn…

   Jeg var også i Jardin d’Acclimatation igen her i weekenden (blev totalt inspireret af min egen kommentar), og det kan virkelig ikke sammenlignes med Disneyland. Det er bare den skønneste park med legepladser og bondegårdsdyr – og så et lille hjørne, der svarer lidt til Dyrehavsbakken. Hvis man kigger på et kort på forhånd, kan den del faktisk helt undgåes, så det er stadig det værd selv hvis man lige har været i Disneyland. :) Det er September, I skal herned, ikke? Der kan det godt stadig være ret varmt, og i Jardin d’Acclimatation er der så gode muligheder for ungerne til at plaske med vand, når de laver et par af legeområderne om til afkølende soppebassiner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Har desværre ingen tips til Paris – men ku også godt bruge en London-børne-guide. Overvejer et smut derover i slut maj m vores to piger på 5..,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har allerede fået en del på parker, så mit bud går på at tage til La Defence… det er egentlig et kontorområde, men hvor gaden er hævet over det almindelige vejnet, så der er ingen biler… og så er Spreckelsens triumfbue der… og endelig et flot vue ad hele aksen gennem Paris.
  Vores drenge har altid syntes det var et fedt sted, hvor man bare kunne løbe rundt og komme helt tæt på skulpturerne i gade..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Der findes en guidebog serie der hedder 44 fantastiske steder for børn. Der er både en titel om Paris http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A50767574

  Og en om London, som en længere oppe spurgte efter :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg elsker Paris, men jeg har den endnu til gode med børn. Derfor har jeg ikke lige på stående fod gode tips & tricks. Andet end at undlade at komme op i den gamle triumfbue. Det er via små snørklede trapper, der aldrig ender🙈
  Parker er altid et hit, jeg tænker også Jardin Luxembourg. Ved Concorde pladsen er det store Pariserhjul, det kunne måske være sjovt for ungerne også. Og der er et mini-Tivoli med karruseller ved siden af.
  PS: Outlet byen lige før Disneyland er spild af tid, udvalget er småt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har man små børn med, kan man få lov at tage elevator i triumfbuen. :) Og tivoliet ved Concorde er der kun i en begrænset periode – så vidt jeg husker IKKE sidst på sommeren (og heller ikke lige nu).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Tag til Parc D’acclimatation som ligger nord for triomphe buen på vej mod La defense. Læs om det på Google. Det er i gå afstand fra metro. Et lille åndehul for børn og barnlige sjæle. Dejligt mindre vandland også for de små, klappezoo, lidt forlystelser (som man godt kan undgå). Vi var der mange gang mens vi boede i Paris, når vi havde brug for en pause fra de mere hektiske bydele :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Camille,

  Jeg er selv lige hjemvendt fra en uges ferie i Paris med min kæreste. På trods af, at vi ikke har børn, tilbragte vi en dag ved La Villette, som jeg tænker at man sagtens kunne gøre med børn.
  I første omgang tog vi derud, fordi der lige pt er en James Bond udstilling i Grande Halle de la Villette (se evt http://www.jamesbond007-exposition-paris.fr/en). Efterfølgende gik vi rundt i parken som på den søndag virkelig var fyldt med børnefamilier – der var karusseller, legeplads og masser af grønt derude. Til slut tog vi tilbage til Paris med en ParisCanal, der sejler gennem kanalerne og sluser – og endda et stykke under jorden fra La Villette og indtil Musee d’Orsay. Turen tager ca. 2,5 time, men det er en rigtig fin tur, og meget sjovt at opleve Paris på den måde syntes vi i hvert fald (http://en.pariscanal.com/14h30-depart-du-parc-de-la-villette/paris-19/tabid/24993/offreid/26eb45a2-da72-4a8a-814e-d681967d8719/details.aspx).

  Du er nok bedst til at vurdere om det er tilpas børnevenligt, men anbefalingen er i hvert fald givet herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lavet en guide til Paris med børn
  Måske du kan finde inspiration der
  http://candthecity.dk/2016/06/07/guide-5-tips-til-paris-i-boernehoejde/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Spar 20% på ALT