Chop chop chop!

Skiferie i Rauland, del 2

Indlægget er sponsoreret af Visit Norway.

no19

Vores telefoner er spækket med fantastiske billeder fra en helt særlig skitur til Rauland. Jeg har sorteret med grov hånd, men der er alligevel så mange jeg gerne vil dele med jer, og fortælle noget mere omkring. Der er rigtig mange der spørger ind til børn og ski, og tænker egentlig jeg laver et indlæg for sig selv om det, ellers bliver dette her alt for langt. Børn og ski er nemlig den vildeste fest, men vi har klart gjort nogle gode erfaringer de to gange vi har haft dem med. Jeg mener virkelig, at det er en fantastisk gave man kan give sine børn, at de kan stå på ski.

no23

Pistekortet over selve Rauland skicenter ser således ud på den alpine front (der er også masser af langrend, men det var jeg den eneste i familien der havde lyst til, så det sprang vi over denne gang). Derudover er der børnevenlige Vierli med bl.a. den vildeste slædebane hvor man bliver trukket op med lift, legeområde for ungerne med hoppepude, snowboard park og selvfølgelig flere pister. Det ligger ikke ret langt fra Rauland skicenter (og der går desuden skibus), så det synes jeg klart man skal besøge. Liftkortet gælder også her, generelt gælder liftkortet rigtig mange steder i Telemark, så det er værd at tjekke ud.

no10

Filuca på vild slædetur i Vierli!

no6

Der er også et alpincenter “Raulandsfjell” til de mere erfarne. Her tog min mand afsted alene, og ifølge ham var det super godt. Han nåede en fart på 90 km/t på en standardtur, så han var godt tilfreds! Meget fedt der også er den mulighed. Jeg havde det dog fint med at være hjemme med ungerne ;)

no7

no22

Ungerne var på skiskole alle dage, og det var SÅ godt. Rasmus, deres lærer, talte dansk og var super sød. I det hele taget var der mange danskere ansat på Rauland. Både Filuca og Sixten fik så god selvtillid af det, faktisk så meget at de begge endte med at køre på røde pister, og Filuca endte med både at prøve off piste og en tur ned ad en sort. Vilde pige! Og helt vildt når man tænker på, at Sixten kun har stået som 2-årig mellem sin fars ben, og Filuca har kørt plov ned ad de blå pister inden. Kan fortælle lidt om hvad vi selv gjorde for at få dem godt afsted i det andet indlæg.

no1

Sixten og Rasmus på liften, og det lykkedes ham at få Sixten til at tage liften alene.

no21

Hytterne var utroligt fine, både udvendigt og indvendigt. Elsker det udskårne træ og de småsprossede vinduer, totalt skiferie! Vi boede i Holtardalen, og der vil vi super gerne bo en anden gang. Hytterne er lidt nyere der (vores var super lækker!), og pisterne der til “ski in ski out”passede os ret godt. Et lille tip, hvis I overvejer en overnatning der, er at tage enten snekæder eller “sokker” med til dækkene. Der er et par bakker som er ret stejle, og når der er glat kan de godt være lidt svære at komme over. Vi havde absolut ingen problemer (vi kørte i en Skoda Octavia med vinterdæk), men vi talte med nogle danskere der er der hvert år, og de tippede om det.

no16

Aftenerne gik med brætspil (først for børn, og derefter for voksne) og vin i glasset foran pejsen. Det var SÅ godt!

no11

To af aftenerne spiste vi ude. Vi prøvede både spisestedet “Fjøllhalli” som ligger på stedet (og har vildt gode pizzaer!), og “Høgsfjellhotellet“, hvor Sixten på billedet er gået amok i desserter i buffet’en. I øvrigt et rigtigt lækkert sted til aftensmad, hvor der både er noget for store og små. Og jeg behøver næppe fremhæve deres laks, som naturligvis er fantastisk.

Vi slog middagen sammen med min spa-aftale, hvor jeg først var inde og få en afstressende massage (godt til mine stive ski-ben, ha ha), svømme i bassinet, og efterfølgende dampbad og afslapning til solnedgang. Alt imens legede ungerne i legerummet på hotellet, og min mand fik en øl foran pejsen ;)

no17

no12

Det kan man godt lige overskue, ikke? Det kan virkelig anbefales, ah.

Den sidste dag spiste vi aftensmad hjemme. Vi havde haft lidt mad med hjemmefra, og da der er fuldt udstyret køkken er det intet problem at stå for madlavningen selv. Det var faktisk rigtig hyggeligt.

Vi sejlede derop fra Hirtshals til Larvik, og hjem fra Kristiansand. Rejsetiden er den samme, den ene vej var der bare mere tid på færgen, og den anden i bilen. Sejletiderne passede os bedst fra forskellige byer, og det var intet problem. Et tip, især hvis man rejser med børn, så bestil en plads i buffetrestauranten. Man har en fast plads (og den er god på skibet med udsigt), og man kan beholde den hele turen mens man forsyner sig, og ungerne har en base. Pengene værd vil jeg sige.

no20

Sirius laver lige en “Leo di Caprio” på færgen og er “King of the World”, ligheden er jo slående… ;)

no14

no24

Ellers nød ungerne den megen sne lige udenfor hytten, og brugte eftermiddagene til at lege udenfor (Rauland ligger meget højt, så selvom køreturen ikke er så lang fra DK, så er der masser af sne). Jeg var faktisk ret overrasket over hvor smukt der var. Vi kunne se rigtig langt, og fjelde beklædt med et tykt lag sne i høj sol er bare wow :)

no4

Bestemt ikke sidste gang vi er afsted <3

   

Næste indlæg

Chop chop chop!