MbyM pailletter til hverdag

Aalborg bæredygtighedsfestival + H&M Go Green

Lige et lokalt tip, som jeg er ret begejstret over! Pt. er Aalborg Bæredygtighedsfestival i fuld gang, og jeg vil altså opfordre alle aalborgensere til at tjekke det det ud lige her.

Bæredygtighed er noget der fylder mere og mere i modebranchen efterhånden -heldigvis! Vi er alt for gode til at købe og smide ud (derfor man skal gå efter personlige klassikere i en egen stil, der kan holde mere end en sæson, ha ha ;)). I samme anledning giver alle H&M-butikkerne i Aalborg til og med d. 19/9 en ekstra rabatkupon, når man afleverer noget gammelt tekstil i deres modtagerbokse.

 photo ll6271_zpslkwvs5y5.jpg

Når man afleverer tøj i deres butikker sker der en af 4 ting: Det tøj der stadig er brugbart går til genbrug, det der er for slidt til at det kan bruges igen, går f.eks. til rengøringsklude som genanvendelse, og det der er ikke kan genanvendes bruges til tekstilfibre til enten tøjproduktion eller f.eks. til isolering i huse som genvinding. Det der slet ikke passer ind i ovenstående går til energiproduktion. Så de kan bogstaveligt talt bruge alt tekstil!

Jeg plejer især at aflevere plettet og slidt børnetøj (det kommer der jo desværre en del af) i deres bokse. Normalt afleverer jeg det gode til min lokale Røde Kors, men det er rart at vide, at skulle jeg have vurderet forkert, og det plettede måske alligevel godt kan genbruges, så sørger H&M for det sker alligevel -i stedet for det bare bliver kasseret eller genanvendt.
H&M har faktisk som mål, at al deres bomuld i 2020 skal komme fra bæredygtige kilder, det synes jeg er super ambitiøst og sejt!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

MbyM pailletter til hverdag