De mest komfortable sandaler!

Keeper: Vintage mili-jakke

 photo ll5992_zpslubj3wmz.jpg

Denne gang har jeg valgt at sætte fokus på en jakke, som mange gamle læsere kan nikke genkendende til. Det er en af mine favoritjakker; En original uniformsjakke fra begyndelsen af 2. Verdenskrig fra USA. Den er egentlig lavet til en meget ung mand -eller dreng, men det er jo så mit held, da jeg ellers aldrig kan passe originale uniformsjakker.

Jeg ved godt, at man ikke lige kan gå ud og købe sådan en sag her, men da den repræsenterer en af hjørnestenene i min garderobe, så har jeg valgt at tage den med alligevel. Den repræsenterer for mig et personligt islæt. I en modeverden der mere eller mindre bevidst forsøger at få os allesammen til at ligne hinanden, er det vigtigt også at huske sig selv -og at have noget, som ingen andre har. Det behøver ikke altid være det nyeste nye, men kan lige så godt være noget gammelt, som får nyt liv i en ny styling. For mig er det så en vintage uniformsjakke, for andre kunne det f.eks. være en bestemt hat, et smykke eller noget tredje. Giver det mening?

Desværre er den efterhånden så slidt, at den kun kommer på ved ganske særlige lejligheder. Så det er ikke med min gode vilje, at jeg ikke bruger den oftere. Jeg kigger altid efter vintage uniformsjakker når jeg er ude at rejse, så jeg håber jeg en dag finder en i samme flotte nuance af blå, som er i lidt bedre stand. Jeg har dog en svaghed for de jakker ligemeget hvad, så hver gang jeg finder en i min størrelse, så køber jeg den. Det sker bare desværre ikke ret tit.

Jeg var inde at se “Far from the madding crowd” i onsdags, og må sige, at jeg godt kan forstå Carey Mulligan falder for soldaten i den røde uniformsjakke. De kan altså noget ;)

 

Ps. Husk at I på “Regnbuen” kan finde fin ferielæsning bl.a. om Sirius’ første 3 måneder, børn der stjæler, og indholdet i min pusletaske.

   

5 kommentarer

 • Hvor er den fin! Jeg er vild med at du har sådan nogle fine stykker tøj i garderoben også – og som du skriver, er der jo så meget historie i sådan en jakke. Det er virkelig fascinerende! Specielt når man tænker på hvor gammel den efterhånden er – og så er den jo egentlig ret velholdt taget i betragtning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Tjek Army Jeanslager i Odense, hvis du kommer til byen. De har som regel et godt udvalg. Ses ikke umiddelbart på deres facebook.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er simpelthen så cool! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg elsker den jakke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er så cool den jakke der og det er virkelig specielt, når man ved hvor gammel den er!

  http://mooldash.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

De mest komfortable sandaler!