In The Winter Wonderland...

Ferie på Idre Fjäll

ll4635

En masse små snap shots fra vores ferie på Idre fjäll i Sverige, som viser lidt af stemningen. Det var en virkelig god tur, som bestemt kan anbefales!

Selve Idre er et af de nordligste skisportssteder i Sverige, og der er ca. en god times ekstra kørsel fra f.eks. Sälen, men det er virkelig den ekstra tur værd især på dette tidspunkt, hvor der ikke var ret meget sne i Sälen-området, men som I kan se fra billederne, var der rigtig meget i Idre. Snekanonssne er bare ikke det fedeste at stå på i forhold til den ægte vare.

Pisterne var gode (og de har mange, både de sorte til min mand, som også bliver brugt flittigt til konkurrencer, og grønne/blå hele vejen fra toppen af fjeldet og ned, så man kunne få nogle lange ture med ungerne).

Der er flere gode restauranter med rigtig god mad (og ikke sådan noget grill- eller cafeteriamad). Vores yndlingssted hed “Vildmarksnästet“, og kombinerede det bedste fra Sverige (bl.a. masser af vildt fra deres eget røgeri) med engelsk pubstemning og musik. Det ligger midt på pisterne, og kan stadig blive helt varm og hjertet når jeg tænker tilbage på en dag, hvor jeg havde været ude på en rigtig god tur, og så lige svinger skiene ind foran Nästet, og som det første hører Neil Youngs “Heart og Gold” udenfor mens solen skinner. Derefter ind og få varmen foran pejsen sammen med en mørk øl og hjemmerøget vildt. Arh manner jeg savner det allerede!

Nytårsmiddagen blev nydt på deres toprestaurant “Utsikten“, og bestod af 5 retters menu med vin, lavet af deres gourmetkok med udgangspunkt i madvarer fra lokalområdet, igen helt fantastisk mad og udvalgt vin! Ungerne så vi nærmest ikke, da der var legerum, og masser af andre børn at hygge med. Dejligt med lidt kærestetid ;) Vi blev kørt med snescooter begge veje, og nytåret blev fejret midt på pisten med skiløbere med fakler og stort fyrværkerishow.

Generelt meget familievenligt, og godt for dem der gerne bare vil hygge sig og tage det hele i et behageligt tempo. Der er ingen fokus på at være smart (jeg havde nærmest igen makeup på hele ugen, og da man har kronisk hjelm-hår bliver man også bare så ligeglad!), der er ikke larm og fester i samtlige hytter (og kun en enkelt natklub), og det var så perfekt. Lige det vi trængte til.

Vi havde lejet en fin lille hytte, og tiden gik med at læse bøger, spille brætspil (og alt for meget Candy Crush), drikke vin og høre musik, og ungerne legede udenfor i sneen, og var i det hele taget så gode til at være sammen (og seje til at stå på ski).

Køreturen var helt fin, og tiden gik egentlig meget hurtigt. Det er især en flot tur det sidste stykke op gennem Sverige (og hey, jeg spottede en elg lige ved vejen!). Fik hørt en masse bl.a. Roxette, The Ark, The Hellacopters, The Hives, Captain Murphy og Melody Club på vejen (when in Sweden…).

Som skrevet, det er bestemt ikke sidste gang vi har været der, må til at spare op igen :)

A few snapshots and thoughts on our vacation in Sweden this christmas. It was so perfect! I really want to go back so badly!

2 kommentarer

  • Manner, det lyder dejligt! Jeg har aldrig haft trang til, eller prøvet, skiferie, men du har lige fået solgt mig ideen ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det bare dejligt ud :) Jeg ville ønske at jeg var lidt mere til ski og sne, men er nu mere til sommer og sol :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

In The Winter Wonderland...