One more from the coast

Feststemning i Hamborg

Det er mandag, efterårsferien er forbi, og derfor er det ekstra tarveligt af mig at smide billeder op fra en festlig aften og nat i Hamborg. Weekenden er alt for langt væk lige nu, ha ha :)

ll4456

Vi endte med at spise middag i verdens fineste træhytte, lige ned til Elben, et af mine personlige favoritsteder “Oberstübchen“. Jeg har skrevet om stedet før, og det er virkelig et besøg værd, hvis man er til en uformel, hyggelig og lækker middag -eller bare drinks på deres fine terrasse med kulørte lamper. Alt forgår på tysk (alt på menutavlen er skrevet med sirlig snørklet skrift, så man skal koncentere sig lidt, men det er det værd), og det er tydeligt at mærke, at det er et sted tyskerne selv kommer.

Derefter kender I allerede programmet. Vi drak fancy cocktails på “20 up“, og derefter på små punk- og rockklubber i St. Pauli, bl.a. Gun Club, og en så gammel favorit, Molotow. Elsker man bare går på gaden og lytter til musikken, og så smutter ind et sted der passer til humøret.

ll4455

Billeder skudt kl. meget sent ved havnen (med den smukke “Hafen City” oplyst i baggrunden) uden blitz, men håber I kan se det meste alligevel. Kjolen er ny og en kollektionsprøve fra Graumann. Jeg kan kun finde den online her, men ellers kan jeg sige, at stylenavnet er “Emilie”, og den er fantastisk skøn, helt perfekt til en dinnerdate (og punk, ha ha).

ll4457

I know it’s Monday, so it’s really not nice of to post these party inspired pics from our weekend in Hamburg, sorry ;) Why is the weekend so far away?

14 kommentarer

 • Hvor ser det bare hyggeligt ud. Og dit hår sidder bare skide godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det med at finde steder, som de lokale selv bruger, siger faktisk mere om stedet end om diverse anmeldelser. Det har vi også tit benyttet os af, når vi har været afsted! Btw, efter du nævnte at billedernes kvalitet er blevet forringet ved serverskifte, så har jeg godt lagt mærke til det rundt omkring på de andre blogs også. Det er rigtig ærgerligt, at billederne ikke står så klare frem længere, men jeg håber I finder en løsning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg gider heller ikke sidde alle de turistede steder :( Der er kommet lidt ændringer på kvaliteten nu, håber det kan ses?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal snart til Hamburg igen selv.. Så vil da overveje det spisested du anbefaler:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det bare hyggeligt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Du er simpelthen så fin – får straks lyst til leokjolen, kortere lysere hår, og en invitation til en weekendtur – lige NU … ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej Camille.

  Min mand og jeg var også i Hamburg i efterårsferien (fra tirsdag til fredag) og boede i St. Pauli.

  Jeg havde hjemmefra læst en masse af dine Hamborg indlæg + en masse andre bloggertips til byen. Da træhytten, som du så varmt har omtalt før, så rigtig tillokkende ud, bestemte vi os for at finde den en aften. Og efter en kort gåtur fra hotellet fandt vi frem.

  Da det ikke lige var gået op for os, at der var en øvre og nedre del, og at de ikke hænger sammen, gik vi blot ind forneden. Her viste det sig, at vi “partycrashede” et lukket arrangement!

  Men det var søde mennesker, som gerne ville sælge os en øl. Stedet lignede i bedste fald noget fra ungdomshuset, totalt intermistisk med graffiti overalt, gulvet fungerede som askebæger, og folkene som var der kunne nemt være medlem af en organisation som ligger længere ude på skalaen end Enhedslisten. De var i øvrigt samlet i en slags stiftede generalforsamling af en klub, som de kaldte Golden Poodle, og efter arrangementet på baren, skulle de videre til en Lampedusa-demo!

  Lad os blot sige, ar min mand og jeg (som bor i en lille provinsby i Nordjylland) virkelig var kommet på udebane! ;-) Men det var skide skægt, folkene var flinke, og det var en sjov og meget “autentisk” oplevelse.

  Vi undrede os jo over, at stedet ikke rigtig lignede det sted, som du havde anbefalet på bloggen. Dette var en bar, ikke et spisested.
  Derfor spurgte vi folkene om man mon også kunne gå ovenpå? Og evt. spise? Udefra kunne vi jo godt se, at stedet er i to etager, men vi havde ikke set, at der var to separate indgange til de to etager.
  Så blev vi ellers lige sat godt ind i situationen: grunden til, at alle disse mennsker var samlet var fordi de lå i strid med damen ovenpå, som har restauranten. Det var noget med noget økonomisk, vi kunne ikke rigtig blive helt kloge på det. Men vi kunne godt fornemme, at der var kold luft mellem de to steder, og at stueetagen havde lavet foreningen “Den gyldne puddel” for at redde baren fra lukning.
  For at gøre en lang historie kort, så endte vi altså på baren, fik en øl, røg et par smøger, som vi skoddede på gulvet, og snakkede med meget flinke unge tyske mennesker :-)

  Da vi forlod stedet gik vi rundt om huset den anden vej, end den vi var komme af, og så opdagede vi en trappe, og så fandt vi endelig restauranten! Vi kiggede lidt ind af vinduerne(!!) og kunne konstatere, at det så rigtig fint og hyggeligt ud. Derefter gik vi videre ud i byen, men vi aftalte at vi skulle tilbage en anden aften for at prøve restauranten. Det nåede vi så desværre aldrig, så det må vi have til gode til en anden god gang ;-)

  Tilbage på hotellet googlede vi lidt på nettet, for at prøve at finde ud af, hvad det egentlig var vi var rendt ind i. Jeg fandt denne side http://www.taz.de/!115923/

  Undskyld for det lange indlæg. Men synes bare, at det var en skæg oplevelse :-)
  Kh Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih hvor en fin historie! Meget fedt at få sat endnu et perspektiv på den historie, tak for det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elin

  Hej Camilla.
  Jeg har lidt svært ved at finde information omkring søndagsåbent i Hamborg, så vil lige høre dig, hvad dine erfaringer siger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] OBERSTÜBCHEN as recommended by Camille is probably one of the coolest restaurant buildings in Hamburg – it’s an actual cabin, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

One more from the coast