4 x Zalando hits

Modebloggerhits

Af uvisse årsager er der enkelte styles der bliver vildt populære i Blogland (og modeverdenen generelt). Noget af det kan forklares med dygtige pr-folk, andet med stilikoner/firstmovers, og så er der også “venindefaktoren”. Sidstnævnte skal forståes på den måde, at vi piger ofte inspireres af hinanden, både journalisterne på magasinerne, modebloggerne og læserne. Og vupti, pludselig har man nogle ekstremt hypede ting.

Jeg synes hypede ting er helt ok -jeg er jo også ofte selv med på at hype noget, når jeg virkelig synes der er et hit. Men når man nu også er med til at skabe hypes, så tror jeg også det er fornuftigt engang imellem at trække sig lidt tilbage, og se det hele lidt fra oven.

Nogle gange kan der blive tale om en hel uniform, og omend lækkert, så er der jo ikke meget personlighed over det… eller hvad? Det er jo relativt nemt at iføre sig nedenstående look, men der hvor det bliver en udfordring og interessant er, når man tager nogle af tingene, og lader dem smelte sammen med ens grundstil -vil jeg mene. Enhver med pengepungen i orden kan jo skifte stil efter sæsonen, men det er ikke videre originalt eller gennemtænkt?

Jeg springer bevidst nogle af de allermest hypede ting over, selvom jeg ved første øjekast synes de er flotte. Ikke fordi jeg ikke vil iføre mig noget mange andre har (så lavede jeg nok det forkerte, ha ha), men jeg når simpelthen at blive træt af at se på det på gaden/blogs/i magasiner inden jeg når at få trykket “køb” -og så skal det jo ikke være. Senest skete det med Carin Wester bomberjakken.

Andre ting omfortolker jeg, så de passer bedre til mig. F.eks. ved at købe en hotpink strik istedet for neongul, en anden sweatshirt med print osv.

Og så er der også nogle ting jeg bare hopper med på, fordi jeg netop ikke får nok af dem -og så er det et rigtigt køb. F.eks. statementkæde fra H&M med neon, masser af armbånd såkaldt “armparty”, “Kleinblue” ting, peplum toppe, osv., der kan opdatere min stil. Og jeg går stadig med det, f.eks. Alexander Wang tasken/nederdelen osv. når mange andre stopper. Selvfølgelig bliver jeg også træt af enkelte af mine egne køb -men I kan jo se hvor sjældent jeg sælger noget, ha ha ;)

Billeder fra youheshe + net-a-porter (billedet af sweatshirten + tasken har jeg været nødt til at google, da de var totalt udsolgt alle steder, apropos hype).

Dette er bestemt ikke for at pege fingre ad noget eller nogen (i så fald skulle der jo også peges på mig selv!), det er bare en lille tanke om at have modesjælen med i en verden fyldt med masser af kunstigt skabte behov, som jeg selv er aktiv deltager i :)

Hvad tænker I?

 

Og apropos, hvis I synes sådanne tanker er interessante, og I er i Nordjylland d. 4/10, så kan I høre mig fortælle om dette, og meget mere. Læs mere her.

Some Danish thoughts about all the hyped items this season. They’re all very cool, but always stay true to your own style, and mix n’ match.

20 kommentarer

 • Jeg synes det er spændende tanker og jeg er helt enig – sjældent springer jeg på noget nyt lige med det samme (slow mover) men jeg skal lige mærke efter først om det er noget jeg kan bruge i praksis og ikke bare …. som på et billede/tanke (giver det mening?)
  Jeg vil gerne have kvalitet og også gerne et vist kvantum nyt tøj, men det skal stadig hænge sammen med resten af mig…. og nogle gange kan jeg faktisk også tænke.. nå så sparer jeg da pengene, hvis en fiks ide ikke er realiseret inden den faiter ud igen ;)
  God søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det giver helt sikkert mening :) Jeg synes egentlig sagtens man kan springe på noget med det samme, f.eks. neonstrik, man skal bare gøre op med sig selv, OM neongul nu også lige passer til en, eller om f.eks. en pink er bedre :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig. Man ska heller ik ende som kloner af hinanden :)

  // Maria Silje
  http://Www.hairbymariasilje.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hopper gladeligt med på hypede ting, men KUN hvis jeg rent faktisk synes, de er pæne, og de passer ind i min garderåbe. Nogle hypede ting, fx Celine-tasker, bliver jo heldigvis aldrig yt, hvorimod jeg glæder mig gevaldigt til at skulle pege fingre af alle, der hoppede med på sneakerwedge-trenden, når den dør. Jeg synes allerede, de er grimme nu! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha, ja det er en god pointe. Der er hypede ting (som f.eks. mine Alexander Wang tasker i sin tid) som rent faktisk er ultra lækre og klassiske, som man også vil gå med om 3 år (og det gør jeg så også stadig). Og så er der sådan noget som neonstrik eller sneakerwedges, der er sjovt lige nu og meget anderledes, men nok ikke lige bliver førstevalget om noget tid for de fleste. Især ikke, hvis man har købt noget, der ikke passer ind i grundstilen, så er det nemt at lægge det bagerst i skabet -og det er jo synd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Meget enig Miriam.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  ha ha ha Camille total godt indlæg. Jeg sprang over Kenzo blusen her for nogle uger siden, den er simpelthen for modepræget og hyped til at jeg gider bruge 1700 kr på den. Og så prøver jeg lidt at springe over de lemmings agtige modeluner der tiltider husere i mode/blog land.

  Marant skoene har jeg ejet men solgte dem for noget tid siden, synes ganske enkelt de er over ALT nu, og egentlig er de jo ret grimme :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha ha, nej man skal sgu ikke eje noget man egentlig synes er grimt, det går ikke :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er et super spændende indlæg du har lavet Camille!

  Jeg tænker straks, dalmatiner-bukserne fra H&M… Da forskellige bloggere hoppede i dem, gjorde alle deres læsere det samme (inkl. mig selv, yes true). Jeg synes de var super fede og noget andet end så mange andre bukser.. men så havde ALLE bare købt de bukser… Æv, det er hvad jeg tænkte.. For man gider jo heller ikke have det samme på som alle andre.. Det lærte jeg lidt af – don’t do populære “blogger-items”. Jeg har det på samme måde med Kenzo-sweats – jeg synes de er super fede, men det er også bare blevet “blogger-item” som alle har. Men man bliver jo også inspireret af jer bloggere (ville dø for dine Sam Edelman bikerboots). Men tror nogle gange os læsere skal se det som inspiration og ikke nødvendigvis købe præcis det samme som det bloggerne har på… Vi gider jo ikke have den samme kjole på som ens veninde til samme fest… Det kommer man hurtigt ud i…

  Rigtig god søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak :)
   Jeg synes ikke altid der nødvendigvis er sammenhæng mellem virkeligheden og blog/magasinland. Her i Aa har jeg f.eks. ikke set en eneste i Kenzobluse eller dalmatinerbukser (det er selvfølgelig anderledes i Kbh), men hvis man læser mange blogs/magasiner/ser streetstyle fra modeuger kan man jo sagtens nå at blive træt af det alligevel, hvis det ikke er helt spot on…

   Men helt enig, pointen ved at følge gode blogs skulle jo netop være, at man bliver inspireret på den ene eller anden måde. Og det er jo super fedt (og gratis, ha ha). Man skal bare have sig selv med. Hvis man har det, så har man alligevel stylet sine dalmatinerbukser så personligt, at det er fuldstændigt ligemeget hvor mange der har dem på, de føles stadig helt rigtige :) Alternativt bliver man nok sådan lidt “fashion-victim-agtig” ;D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fedt med sådan et indlæg! Tror mange bloggere tænker det samme, og jeg kunne ikke være mere enig. Det er lidt af et paradoks, at man i en verden, hvor personlig stil netop er “the key”, alligevel kommer til at fremstå upersonlig, idet man så hurtigt ligner alle de andre. Nu er det jo ikke alle selvfølgelig, men mange.. Mange af de ting du nævner har jeg selv opgivet, fordi de var overalt (Céline tasken ramte hårdest!). Rart med en der kan sætte ord på det :-) fedt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt finde på, at hoppe med på de forskellige trends, men jeg tror faktisk aldrig, jeg har købt noget, som har været hypet i blogland. For det første synes jeg nemlig, at jeg bliver træt af, at se alle har det på, og så gider jeg jo ikke, også at se det på mig selv. For det andet synes jeg virkelig ofte, det er nogle lidt mærkelig ting, der bliver hypet. Det er som om, at bare fordi det er hypet, så synes folk lige pludselig, det er helt vildt flot. Desuden holder jeg virkelig meget fast i, at tingene skal være noget, som jeg kan se mig selv bruge i længere tid, også selvom lige netop den trend skulle ophøre igen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er personligt vild med Kenzo-sweateren, og hvis jeg havde råd til at skifte store dele af min garderobe ud hver sæson, købte jeg den også (der var i øvrigt masser tilbage hos Kenzo i Paris i sidste uge, og lad det være sagt med det samme – jeg var MEGET fristet!). Men jeg ved, at jeg bliver træt af at se på den næste sæson, netop fordi den er så hypet, og derfor køber jeg den ikke. Til gengæld bruger jeg gerne penge på items, jeg ved, jeg kommer til at bruge sæson efter sæson, og derfor er størstedelen af min garderobe også forholdsvist gammel, suppleret med lidt nye klassikere hver sæson.
  Derudover synes jeg sagtens man kan integrere hypede items i sin garderobe, så længe de bare passer til ens stil, og man ikke hopper på hvad som helst :)
  Anyway, grundlæggende er vi vist meget enige :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Camille,
  fedt med tip til foredrag! :) Betaler man bare ved indgang eller hvordan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt indlæg. Og du har SÅ meget ret!
  Det er lemmingeffekten når den er mest tydelig! Det er skræmmende så meget magt det virtuelle modemedie kan have.
  Jeg bliver fristet af næsten alt, men heldigvis er jeg med alderen blevet mere fornuftig, så jeg køber faktisk ikke særlig tit de der hypede ting!
  Men Kenzo sweatshirten kunne jeg nu godt være på, jeg har generelt en svaghed for sweatshirts;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  1. Der er jo nogle items, der topper hver sæson – sådan har det altid været – også inden I bloggere kom til, men da I vel er eksponenter for de seneste tendenser, er det vel klart, at meget nyt kommer fra jer. Men jeg tror, at denne sæsons “must-haves””blevet lidt mere internationalt, hvor det før var mere lokalt. Men det skyldes vel ogå internethandel samt high-street kæder, hvor meget er blevet meget mere tilgængeligt på tværs.

  2. Der er altså også nogle ting, der bare er rigtigt pæne! Jeg købte en Celine-taske for et par år siden, fordi jeg havde set den i byen – og synes, at den var så pæn. Jeg har den ikke længere, men jeg synes stadig, at Celine laver nogle rigtigt fine ting.

  3. Vi ligner jo også bare hinanden – og især her i Danmark – og har brug for at identificere os med en gruppe. Og det kan Kenzo eller Celine så hjælpe os med – vi bloggerne :-)

  KH Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Fedt indlæg. Jeg synes vi er virkelig slemme til at ligne hinanden i lille Danmark. Og jeg tror også det har noget med vores økonomi at gøre.
  Vi (unge piger og “voksne” piger. Jeg er selv 30 år – og fyre selvfølgelig også) har generelt flere penge end f.eks i sydeuropa. Altså vi er en større gruppe unge der har penge eller mulighed for at sparre op eller låne, end de har i mange andre lande. Tænk bare at vi får penge (SU) for at studere, mange andre lande er man FULDSTÆNDIG på røven under uddannelse og med en kæmpe gæld bagefter studiet er færdiggjort. Derfor køber vi os til alle de trends der er hver sæson. Vi er utrolig “sæson-trendige” med alle sæsonens rigtige key-items. Ofte bliver kammer det lidt over, synes det sker for en del danske modebloggere (ikke sig, din personlighed skinner tydeligt igennem i din stil). Jeg elsker at være ude og rejse, og se rigtig seje og smarte piger tydeligvis at de går op i deres look MEN at de har meget mere perlsonlig stil, samtidig med at de er trendige:) Og det gælder f.eks også sådan noget som telefoner. Alle har iphones herhjemme, det er åbentbart den eneste rigtige smartphone! Jeg har selv en iphone og jo den er uden tvivl smukkest og mest brugervenlig. Men det tror jeg også der er mange der tænker i andre lande MEN de har bare ikke råd og må “nøjes” med f.eks en Blackberry. Vi er sgu nogle meget små forvente lemming-dyr i dk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mw

  Hov, jeg skal da lige se, om jeg ikke kan komme til Brønderslev på tors!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Fedt indlæg! Her på det sidste har jeg flere gange taget mig selv i, når jeg har afprøvet forskellige outfit-kombinationer hjemme, at jeg til tider har tænkt ensporet og trend-inspireret i stedet for i højere grad at gøre præcist, som jeg har lyst til. Hm, ok, lidt sværere at forklare end antaget, men håber, at du forstår hvad du mener – noget i tråd med dette indlæg i al fald. I agree!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

4 x Zalando hits