Wanted Wednesday

MB Stockholm Fashion Week

Der er mange måder man kan angribe en modeuge på. Da det var første gang jeg deltog i den svenske, vil jeg dele mine umiddelbare tanker med jer, så I forhåbentlig får en fornemmelse af, hvordan jeg oplevede den.

Og hvorfor var jeg der egentlig? Jeg blev inviteret af den svenske modeuge og Bloggers Wardrobe. Sidstnævnte har jeg tidligere skrevet om her. Jeg fik egentlig ikke gjort mere ved det dengang, så da invitationen dumpede ind i mailboxen, tænke jeg, at det var en kærkommen lejlighed til at finde ud af mere om projektet.

Jeg var nu mest til shows, og hang ud med de andre bloggere fra udlandet, men jeg fik en ordentlig præsentation af konceptet, projektet og folkene bag (og jeg har altså ikke modtaget noget honorar for at skrive dette). Konceptet er umiddelbart, at de samarbejder med forskellige designere/brands (både store og små, men flest af sidstnævnte, og det er der en pointe med), og så udbyder de få af designerens produkter til test blandt deres gruppe af bloggere. Der er kun ganske få eksemplarer af alt, da det ikke skal handle om bare at få og få -og der er aldrig honorar involveret. Det handler lige så meget om, at blive gjort opmærksom på de forskellige brands og styles (derfor de også fokuserer på at få de mindre med), præcis som når man modtager en pr-mail -Det følger jo heller ikke automatisk et produkt med. Glæder mig til at følge deres projekt fremadrettet.

Showscenen på Berns. Et af de smukkeste steder jeg har været til show.

 

Modeugen på svensk, kort fra sidelinien:

Mest populære look/styling: Mellemlangt, fladt hår med kæmpe udgroning (det skal helst se ud som om man har sovet på det i et par dage) og midterskildning, slouchy, oversize frakke/jakke, stramme læderleggings/jeans/tætte strømper og tunge sko/støvler til -komplet med en lidt sammenfaldet rygholdning, sparsom makeup og store solbriller. Jeg synes egentlig overordnet at det er et ret cool, moderne boho-look , men det blev næsten lidt tacky når der stod 30 i den styling, og ventede udenfor et show.

Mest brugte farve blandt gæsterne: Sort -helt klart!

Must buy item set på fashionistaerne lige nu: En neongul strik (set i bl.a. Acne, H&M og COS), eller anything Kenzo.

Største aha-oplevelse: Hvor meget tid de rigtig store bloggere bruger på at tage de helt rigtige billeder. Altså, jeg synes jeg arbejder hårdt, og er meget detaljeorienteret, men nogle af de piger jeg fulgtes med kunne vade rundt i Stockholms gader i 30 min, for at finde den helt rigtige væg som baggrund -og jeg synes egentlig bare den lignede alle de andre vægge vi var gået forbi, ha ha :)

Største forskel fra den danske modeuge: Alle de børn der var med. Altså ikke i shows, men små børn der var med mor. Til et af shows’ene var der endda baby-parkering (!) ved indgangen.

Sjoveste tiltag: Da Mayla havde dækket op til morgenmad efter engelsk “Afternoon Tea” princip under temaet “Breakfast at Tiffany’s” til deres show. Det var virkelig fint -og lækkert!

Bedste kollektion (af dem jeg så mandag/tirsdag): Den er altid svær. Men Stylein laver styles som er super “wearable” og jeg kunne hoppe i nærmest det hele. Carin Wester var også god, men hendes herrekollektion forstår jeg vist ikke.

Bedste detalje: De førnævnte Palladiumwedges fra The Local Firm’s show, tæt forfulgt af smukke cut-outs på frakker fra Carin Wester.

Hårtendens på catwalken: Enten helt tilbagestrøget (både herrer og damer) set. hos f.eks. Nhu Duong og Josefina Larsson, opsat a la rodet, touperet og afbleget 60’er hår (uh, jeg bliver så in til næste sommer, ha ha) set hos f.eks. Mayla og Carin Wester, eller totalt Barbiepink, set hos Ida Sjöstadt (hvor Kevin Murphy’s colorbugs var gået helt amok!).

Favoritstyle SS13: Carin Wester’s tætsiddende sorte kjole med sarte kædestropper, og hvid ærmeløs skjorte under. Så femint og cool!

 

Og så har jeg jo vildt mange stemningsbilleder til jer, men for ikke at gøre indlægget tungere end det allerede er, så får I dem senere delt i gallerier med tekst til :)

Barbieprinsesser til Ida Sjöstedt.

Jeg rejste kun med håndbagage, så mit outfit på andendagen var rimelig meget det samme som dag 1. I mellemtiden havde jeg dog haft både heels, pailletclutch og en anden tee på, men det glemte jeg at tage billede af, flot ;) Her sammen med den søde svenske Angelica Blick, som jeg fulgtes med en del af tiden.

 

Husk forresten at der er et nyt onsdagstilbud lige her, i dag med et gavekort til Second Female/Just Female på 350,- for kun 175,-

A few (or many) words on my MB Stockholm Fashion Week, sorry but there’s just too much to translate this time. Had the best time though. Was invited by Bloggers Wardrobe and the fashion week together with other really cool bloggers, and we enjoyed it very much!

10 kommentarer

 • Åh gud, mine to yndlingsbloggere på samme billede! Pæne pæne kvinder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hpl

  Tak for endnu engang at tage os med på eventyr. Lyder til at have været 2 skønne dage..
  Jeg kan altså ikke lade være med at smile, når jeg ser det sidste billede. Du er bare dig! Total underspillet på den gode måde, smuk som altid. Bleg og mega sej <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria M

  Men hold op hvor er det også bare PÆNT! Så kan det sagtens holde til to dage….den jakke der…den er SÅ fin og cool! Og Jeg bliver helt træt af, at jeg har foræret mine unique skindleggings til min svigerinde, når jeg ser dem på dig igen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh med de Uniqueleggings er altså sådan lidt øv synes jeg, så det skal du ikke være, ha ha. De sidder slet ikke lige så flot som dem jeg har fra Utzon (men altså, der er jo så også en ret stor prisforskel…).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria M

   Ha, ha – det er jeg glad for at høre. Det var også derfor jeg gav dem væk – følte mig ikke helt tilpas i dem…Utzon; one day… (in a land fra, far away..ha,ha).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SMUKKE smukke, modeller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fin og underholdende reportage, og sjov iagttagelse med modeugens uniform :-) Og hvor jeg bare elsker din nye jakke, den er så flot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tak for opsummeringen – det er virkelig den slags opsummeringer, som alle bloggere burde lave efter de har set +10 shows. Det kan nemlig være svært at overskue for os dødelige, når der bare kommer det ene showindlæg efter det andet ;)

  Ej, jeg synes virkelig det var godt! Fedt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Wanted Wednesday