Vintage Fever!

Jagten på basis t-shirts!

Én ting der optager de fleste af os rigtigt meget, er jagten på 2 helt uundværlige ting i garderoben. De perfekte jeans, og den perfekte basis t-shirt. Er man indehaver af begge dele, har man faktisk en kæmpe stor del af grundgarderoben på plads. Tilføj f.eks. et par lækre stiletter, en statementjakke, lidt farve på negle eller læber og lidt smukke accessories, og så er du klar til fest. Hvis du tilføjer et stort, blødt tørklæde, en cashmerecardigan og et par ballerinaer så er du klar til at forcere de fleste af hverdagens udfordringer -og begge outfits vil du føle dig 100% tilpas i, fordi du ved, at det bare passer dig, og fremhæver de bedste træk.

Det er til gengæld også noget af det man virkelig kan købe sig fattig i, især hvis man er på totalt bar bund over hvor man skal starte. Jeg vil derfor dele nogle af mine t-shirt tips fra garderoben med jer.

Allerførst vil jeg lige beskrive den perfekte basis t-shirt som jeg ser den. Det er jo meget individuelt hvad vi går efter, så mine anbefalinger vil være farvet af dette. Jeg bryder mig ikke om, at den er stram. Den skal være løs, falde tungt på overkroppen, have en rimelig løs halsudskæring, som minimum gå ned over hofterne, meget gerne være lidt semi-transparent (men ikke et must), have normale ærmer (ikke nogle der er såkaldte “cap sleeve”, det får jeg store overarme af), og så må der gerne være blandet en lille smule kunsttof, evt. elasthan i. Lykken er nemlig sjældent 100% boumld, da det holder meget dårligt på både form og kvalitet i vask og ved brug.

Det er muligt at finde en lækker basis t-shirt i de fleste prisklasser, lige fra Topshop’s til 200 kr til Balmain’s hullede version til 7000,-!! Vi er enige om, at vi helst vil købe den første, ikke? Pris og kvalitet hænger dog sammen langt hen ad vejen, men ikke altid, og heller ikke altid indenfor samme mærke.

Lad os starte i den billige ende hos Topshop. Deres basis i boumld giver jeg absolut intet for. De bliver skæve og kryber i vask med det samme. Til gengæld har de en blanding med sølle 10% cashmere i. Men det er åbenbart lige nok til, at t-shirten falder tungt, bliver lettere og semi-transparent. Desuden har de også en ekstra lang længde. De bliver relativt hurtigt slidte ved vask (jeg elsker dog en halv-smadret tee!), så det er ikke nogle man skal forvente holder i årevis, og pga. den tynde kvalitet, kan bæltespænder nemt komme til at lave hul i dem.

American Apparel er jo kendte for deres basis. Igen giver jeg ikke ret meget for deres standard model i 100% bomuld. Den er super kedelig, går helt op i halsen, og er rimelig lille i str. Slet ikke slouchy og semi-transparent som jeg helst vil have. Til gengæld er deres tri-blend materiale ret lækkert, og modellen med dyb v-hals er ret flot på. Den har jeg været meget glad for, og den har holdt formen i vask. Denne model er til gengæld ny, så den har jeg ikke prøvet, men den ser ret interessant ud, synes jeg.

American Vintage’s t-shirts minder faktisk en del om Topshop’s cashmere-mix, men de koster lige et par hundrede mere, og det kan man sagtens mærke på kvaliteten ved brug. De holder formen meget bedre, og bliver ikke hurtigt så tyndslidte. Jeg har haft nogle langærmede, hvor ærmesømmen har roteret, men min t-shirt har holdt sig super flot! De bruger heller ikke den tykke bomuld a la American Apparel, men en meget finere og blødere udgave. Dem kommer jeg helt sikkert til at købe flere af med tiden.

COS har jeg blandede erfaringer med. Generelt kan jeg ikke få hænderne ned over sammenhængen mellem deres kvalitet og priser, men synes deres t-shirts i 100% bomuld bliver lidt stive og triste ved vask (og det er jo ret upraktisk hvis de f.eks. er draperede). Til gengæld er dem med en lille smule kunststof iblandet ultra lækre, med en pasform og kvalitet a la T by AW.

Zara er ret umulig at blive klog på synes jeg. De skifter materiale og modeller som vinden blæser, så det vil være meget svært at komme med en decideret anbefaling. Men jeg har skam været heldig enkelte gange. Generelt er jeg gået efter blandingsmaterialer, og så går jeg altid op i str, da de meget ofte krymper i vask.

H&M er meget det samme a la Zara. Jeg tror på, at man kan være heldig, men jeg har ikke været det i årevis synes jeg. En sjælden gang når jeg har forsøgt med basis, så drejer sidesømmene i vask, og de får en meget kort og firkantet form. Og så bliver det billige pludselig meget dyrt.

Monki er stadig ret nyt for mig, og jeg har kun tanktops derfra. Kvaliteten på dem er ikke noget helt vildt, sådan lidt halv-kedeligt jersey om man vil, men bestemt heller ikke dårligt. Jeg er ikke hjemme nok i deres univers til yderligere at anmelde synes jeg.

Gina Tricot er jeg ikke specielt begejstret for, men det er primært fordi jeg ikke bryder mig specielt om kvaliteten. Dem jeg har haft, har været sådan lidt ruflede i overfladen og rimeligt tykke, og efter et par vaske kommer det til at se lidt sølle ud. Der er ikke meget lækkerhedsfornemmelse over det. Til gengæld har jeg en top som er ret transparent, og den er virkelig fin, omend også lidt skrøbelig pga. det tynde materiale. Denne model kunne jeg godt finde på at prøve en anden gang.

MbyM har en udgave der falder tungt og er semi-transparent, og prismæssigt er der god sammenhæng med kvaliteten synes jeg. De kunne godt være en anelse tykkere til min smag dog, men de er nemme at strække i form efter vask, og virker slidstærke på trods af tykkelse. Er dog lidt på udebane i forhold til deres alm. jersey-basis linie, den har jeg ikke prøvet.

James Perse er jeg rigtig begejstret for. De har flere forskellige modeller og kvaliteter i deres basissortiment, og jeg er gladest for den løse model med rund hals eller v-hals i den tynde bomuld. De holder ret godt i vask, og har en eller anden skøn fornemmelse over sig, selvom de er ret basis.

Acne er efterhånden mere kendt som fashionbrand end decideret basis med jeans og t-shirts, omend sidstnævnte stadig er en kæmpe del af deres produktion. Jeg vil sige, at jeg er mere begejstret for deres jeans, end jeg er det for deres basis t-shirts. De er såmænd lækre nok, men jeg synes de er for dyre i forhold til hvad jeg får. Har haft flere sømme der har drejet (især på langærmede), men selve kvaliteten holder nu ret godt, også til hverdagsslid.

T by Alexander Wang er min favorit. Den helt klassiske model med v-hals og lille brystlomme. Har den i flere farver, og hold nu op hvor har de reddet mange tøjkriser! Pasformen er genial, og materialet falder tungt og blødt, de har perfekt længde, og holder godt i vask (men man skal huske at strække dem i form lige efter, samt vaske dem på et skånsomt program). Desuden er der bare luksusfornemmelse over hele linien, når man har en på. Jeg har stadig den første jeg købte, og ja, den har fået fnuldret overflade, men er på ingen måder tyndslidt, og det er faktisk stadig min yndlings :)

Jeg har med vilje ikke nævnt mærker som Samsøe, Customized for the Crowd og Nørgaard på Strøget, selvom de jo også er kendt for basis. De laver dog ikke t-shirts med den pasform jeg har beskrevet øverst (i hvert fald ikke nogle der er del af den faste basis-kollektion), så dem har jeg holdt lidt udenfor.

Som I kan se svinger det meget hvilke størrelser jeg køber, lige fra XS til M. Jeg er dog nok mest tilbøjelig til at købe dem lidt for store, for så er der plads til lidt krymp i vask (hellere for store end for små er min tanke).

Nu ved I hvorfor jeg har været stille hele formiddagen, det tager tid sådan noget her :) Men kom kom kom med jeres tilføjelser og anmeldelser, både af andre brands og modeller, og skriv endelig også, om I er enige eller ej med mig i ovenstående. Det er jo super skønt at kunne dele tips og tricks med hinanden!!

47 kommentarer

 • Kat

  Fedt indslag – kunne dog godt bruge samme guide, men med basic t-shirts der IKKE er semi-transparente men tilgengæld ikke transparente overhovedet. I mit job kan jeg ikke have tøj på hvor man kan se/ane mit undertøj og om sommeren ville det være super rart at slippe for den evige storte undertrøje under…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg elsker basis t-shirts og toppe fra MbyM.. men de bliver altså hurtige hullede og slidte :( dvs. SKAL vaskes i hånden.. og det gider jeg bare ikke :p Får simpelthen ikke brugt alt det tøj jeg har, der skal vaskes i hånden, ret meget.. desværre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat: Det er bestemt heller ikke alle modellerne jeg linker der er semi-transparente. T by AW, James Perse, American Apparel bl.a. er ikke :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Ok – super! Tak for tippet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du nogensinde prøvet Forrest And Bob tshirts eller tanktops? Hvad synes du om dem? Har nemlig overvejet at købe lidt basis derfra, da jeg synes de ser rigtig lækre ud :-)

  Emma fra http://www.emmasilke.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ret vild med Won Hundred’s tanks, som minder lidt om T by AW (synes jeg..), de er semi-transparente, sidder flot og holder godt. De er dog ret store i str. De forhandles i Samsøe og Message (:

  Ellers har jeg lige købt en sød en fra Monki, som heller ikke er verdens bedste kvalitet, men 120 kr kan jeg godt ofre for en t-shirt som holder et lille års tid og er basic med et twist (;
  Du kan se den her : http://fashionistabynature.wordpress.com/2011/02/16/skal-i-monki-efter-disse/

  http://fashionistabynature.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille andersen

  Super indlæg, -og kan kun give dig ret; T by Alexander Wang og American Vintage er fantastiske til basis!!
  Kan lige skimte noget fra Isabel Marant, hvis stil jeg elsker, jeg har kjoler og toppe fra hende, men ikke basis, da jeg synes at det prismæssigt har været lige i overkanten, -hvordan er det i kvaliteten??
  – Og hvis det er i orden, vil jeg lige tilføje Helmuth Lang, som også laver nogle fantastiske t-shirts og toppe (især dem med draperinger, men så er det selvfølgelig nok ikke at regne for basis)…

  Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Super dejligt med nogle basis tips! Må jeg spørge hvilken str. du bruger i T by Alexander Wang? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du god, at du laver sådan et lang og detaljeret indlæg! :D

  /Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ok, prøver at få svaret alle :)

  Ditte: Helt enig, tøj der SKAL vaskes i hånden er nederen. Jeg smider alt mit i maskinen lige meget hvad, så snupper ejg bare en skånevask.

  Emma: Desværre nej, men jeg har planer om det engang i fremtiden. De virker mere transparente end T by AW, og det har jeg ikke lige umiddelbart brug for pt, men måske engang når økonomien vil ;)

  Louise: Må da prøve Won Hundred engang så :)

  Pernille: Marant’en er super fin, dog ikke sådan helt vildt til prisen synes jeg. Der vil jeg foretrække AW til enhver tid.

  Astrid: Der bruger jeg str. s :)

  Anna: Tak, det trak også lidt tænder ud :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Fedt indlæg!! Jeg er også super glad for James Perse. Af en eller anden årsag synes jeg, at jeg forsvinder helt i T by A Wangs. Jeg er ligesom Emma også nysgerrigefter, om der er nogle der har erfaringer med Forrest&Bob – de ser ud til at være perfekte i min betragtning, men billeder er ofte taknemmelige…:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Suuuuper indlæg!!
  Det er bl.a. derfor jeg bliver ved med at læse din blog – er helt afhængig af dine fifs og gode stil ;)
  Jeg vil bare lige høre hvad sådan en Tee fra AW koster? Er jo på SU, så det er lidt småt med finanserne. Men en god basis garderobe skal man jo bruge penge på ;) Jeg er også SÅ træt af H&M’s drejede sømme. Derfor er dette indlæg også bare perfekt!
  /Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne: Jeg er ret sikker på, at Sara har nogle derfra hvis det er. Sjovt du synes du forsvinder i T by AW, modsat mange af de andre modeller er de jo ellers en lille smule taljerede? De er dog lidt store i str, derfor jeg køber s, selvom de krymper lidt i vask, måske det er derfor?

  Ida: Tak skal du have :) Jamen jeg har linket til min favorit i indlægget, og koden “Tulip” giver 15% rabat ;) Men ellers har butikker som youheshe.com dem også, men de er noget dyrere i DK…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susse

  Super indlæg! Lidt sjovt at komme hjem til, når jeg lige har været på t-shirt jagt i flere timer, uden at finde nogle jeg syntes var helt perfekte. Må snart prøve T by AW… nu har jeg også læst om dem i nogle år hos dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg synes at det er rigtig godt, at du laver en lille “guide”, nu hvor du snakker så meget om basis. Jeg har nemlig også rigtig svært ved at finde de perfekte basis t shirt og tank toppe, og ender med at købe noget billigt og uholdbart mange af gangene.
  Men jeg har lige en lille kommentar til T by AW tank toppene. Jeg har en i hvid, og jeg ved ikke om det bare er fordi jeg har købt den i hvid, men den er stort set umulig at vaske. Den bliver aldrig ren, og har stadig mange pletter på, det er virkelig ærgerlig da det er en ret dyr top. Du skriver, at du putter den i vaskemaskinen? Jeg har kun vasket den i hånden, da der står på den, at den skal vaskes i hånden plus jeg er bange for at der sker noget med stoffet. Jeg hader simpelthen fnuldret tøj.
  Og forresten, kender du til Forrest & Bob’s basis? Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan det er :)
  Men ellers et rigtig godt indlæg, tror at jeg kan tale for mange når jeg siger, at jeg føler mig mindre forvirret i “den store basis-jungle”. Måske ved jeg hvor jeg skal investere i næste gang jeg skal købe basis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg har ligge kigget andres kommentarer igennem, og ser at du har svaret på et af mine spørgsmål omkring Forrest & Bob, så det behøver du selvfølgelig ikke at skrive igen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille andersen

  Hej, kommer der told oven i hos REVOLVEclothing??
  / P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak for dit svar – jeg spørger Sara..:-) Ja, måske er det fordi AWs er store i størrelsen!? Jeg bestilte et par stykker fra Revolve i str S. i sommers, som var aaalt for store! Måske skulle jeg prøve at give XS en chance!? Pt. har jeg dog fundet en model hos Cos, som er perfekt til mig, – til en ligeså perfekt pris ;-)

  Tak for verdens bedste blog ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og så er jeg forresten bare så vild med den leoplettede på billedet! Hvis du nogensinde skulle ville af med den ved du hvor du skal henvende dig (;

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for et virkelig brugbart og – for mit vedkommende – super relevant indlæg! Jeg ejer ikke én tshirt, hvorfor jeg længe har været på udkig efter lækkerier til min basisgaderobe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dejligt med nogle gode tips. Det kunne være at man skulle forsøge sig med lidt AW – hans draperede nederdele er mine favoritter i øjeblikket. Selv har jeg haft gode erfaringer med COS, hvis t-shirts i 100% viscose falder rigtig flot (rund hals, lille lomme og længde til omkring hofterne).
  Jeg vil give dig ret i at det ikke kan betale sig at gå til de aller billigste (gina tricot, topshop, h&m), når man leder efter en tro følgesvend :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, det gemmer jeg lige, det her indlæg – virkelig lækker og brugbar guide! Og så er jeg ret imponeret over, hvor mange forskellige basis t-shirts, du har fået testet i tidens løb ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tusind tak for yderst brugbart indlæg! Mit første køb fra T by Wang var en “basic”, sort midi-kjole, og kvaliteten er bare så god – det er bare så tydeligt at mærke, at man har noget helt andet end H&M o. lign. på! Så jeg skal da helt sikkert have fat i en basic t-shirt også, som du anbefaler. Jeg skal også have kigget nærmere på en tanktop derfra. Synes også de er ret fede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine yndlings er fra Gap. En model med v-hals og en lille lomme. De har tilpas længde, hverken og løse eller stramme – og så holder de rigtigt godt i vask. Jeg køber dem altid når jeg er i England eller USA og selvom de er en del af deres basis er de ofte på tilbud. Men nu sender Gap jo også til DK.

  Jeg har også været heldig med H&M´s i ren viscose, som også falder godt og holder ok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guri

  Takk for supert innlegg :-)
  Er enig med deg angående T by AW og Tri Blend.
  Tri Blend sine er også supre til å trene i (i forhold til innlegget litt lenger nede).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fedt indlæg! Jeg vil også gerne høre mht. eventuelt told hos revolveclothing.com :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Der ER mulighed for, at der tillægges told på varer fra Revolveclothing, så den risiko skal man tage med.. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Super indlæg :-) Hvor kommer den leomønstrede på billedet øverst fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Må hvis indrømme jeg slet ikke har samme top/t-shirt stil som dig. Elsker nemlig Gina Tricots og min skal helst sidde stramt og slet ikke være transparente.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Den leopardplettede, som du har på på billedet, hvor er den fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg er super glad for dem jeg har fra Petit Bateau – kvalitet der holder, især dem i silke/bomuld/uld blanding. Ellers er T by AW også en favorit hos mig :D
  Men ja, brug lidt ekstra penge på basis varer – så holder de også det længere :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super I kommer med flere tips!

  Ja, sidst jeg bestilte fra Revolve var der told på, men da der er 15% rabat og forsendelsen er gratis kan det hurtigt sagtens betale sig, hvis man køber mere end en.

  Leo’en på billedet er fra H&M Trend til mænd… tit har mandeafdeligerne nogle bedre t-shirts, der ikke er så faconsyede og stramme :)

  Og ja, smag og behag er jo dybt forskellig, men jeg er en sucker for stramme underdele, og så er stramt på toppen ikke så godt -til mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig – T by AW er de bedste – elsker dem. er normalt en small men bruger faktisk M eller L fordi jeg elsker dem lidt store i det. Har dog vaeret ret uheldig med at vaske mine – saa goer det fra nu af kun i haanden – synes let der kommer hul paa dem?
  Jeg kan ogsaa anbefale Erin Kleinbergs t-shirts – de minder om en lidt mere detaljeret udgave af en T by AW t-shirt (http://www.singer22.com/f140.html?source=shopstyle)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et meget flot og gennemarbejdet indlæg :)

  Er enig i, og er også afhængig af, Wangs… Boatneckdress modellen er meget dejlig synes jeg, når man godt kan lide det lidt langt og med fin åben halsudskæring :)

  /Stina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • …og ja forresten h&m herre er altså også et super sted at finde god billig basis -tit i 100% bomuld :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trins

  Jeg har for et par måneder siden bestilt 3 af de klassiske basis med brystlomme fra AW hos Revolve og der kom ikke told på en eneste af forsendelserne. Heldige mig, åbentbart!

  Jeg har vasket dem i maskinen og den ene er allerede lidt fnulret, men jeg har måske glemt skånevask. Jeg nægter at vaske t-shirts i hånden. Det er min tid for kostbar til med 2 små børn også.
  Hvad er skånevask egentlig? Lavere centrifugering eller? Det plejer det at betyde… som om centrifugehastighed skulle give mere eller mindre fnuller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan synes du James Perse er i størrelserne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  jeg vil rigtig gerne skabe grundlaget for en god garderobe med en masse basis ting, derfor elsker jeg også dette indlæg :)

  jeg er dog slet ikke god til sådan noget med vaske, det kunne du måske skrive et indlæg om? altså ikke kun vaske men generelt hvad der er vigtigt til at pleje ens tøj for at opretholde dens skønhed, ellers ville jeg være meget interesseret i at høre et par gode råd?

  hvad mener du med at sømmen er blevet vendt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  kender du forresten til Forrest and Bob’s basic tee?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • James Perse er ret normal i str synes jeg, men nok lidt mindre end AW f.eks.

  Ang. vask så kan jeg egentlig ikke sige så meget om det, andet end jeg på min vaskemaskine (og de fleste andre) er et program til silke (alternativt brug det til uld), hvor der ikke er ret meget centrifugering, og temperaturen er rimelig kold. Derudover kan man også få ekstra skånsomt vaskemiddel, hvor der ikke er blegning osv. i, det kan godt betale sig til de følsomme ting :) Vil man helst undgå fnulder, så kan mna også kaste t-shirten i en lingeri-pose :) Desuden kan fnulder fjernes med en fnug-shaver (fåes f.eks. fra OBH og Remington), og det kan godt lade sig gøre at fjerne dem, hvis man er meget forsigtig, og lægger t-shirten på en hård, plan overflade :)

  Forest & Bob har jeg svaret på ovenover, kender dem desværre kun af omtale endnu :) Vil nok prøve dem en dag, men chancen har ikke lige budt sig (de er jo også voldsomt hypede lige pt!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Sikken da et fantastisk indlæg, jeg skal altså helt sikkert have købt mig nogle AW t-shirts :-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria L. Rasmussen

  Det her indlæg var lige hvad jeg manglede! Tak! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en super guide!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt, det var lige det jeg manglende.
  Fandt linket inde på Jubii :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] af bloggens populæreste indlæg var dette, om jagten på den perfekte basis t-shirt. En jagt der nok aldrig ender helt, da jeg elsker […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vil have endnu flere gode tips og råd så læs denne artikel “Jagten på basis t-shirts!” på Glamour4glamour da den er en glimrende vejledning til, hvordan du får bygget en perfekt t-shirts […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Vintage Fever!