All-time favorite #3, Rag & Bone tailcoat.

Stylestar, Male rock n' rollers!

Modeverden handler bl.a. om at opdage nyt og låne frem og tilbage -også kønnene imellem. Hvis vi skal se på de seneste år, er især kvindemoden i årtier blevet inspireret af herregarderoben (bl.a. YSL’s jakkesæt var trendsættende!), og med hedengangne Hedi Slimane for Dior Homme kom kvindemoden også i høj grad tilbage i mændenenes klædeskabe.

Nogle af mine personligt største inspirationskilder kommer fra mænd, primært 70’ernes boho-dandy looks hvor mænd gik med glimmer eller velourjakker, florlette halstørklæder, lange kæder, rock-tees, skinnies og spidse støvler med hæl. Fantastisk epoke i modehistorien, og vi taler i dag om metroseksuelle mænd? Dengang gik de fleste ikke op i den slags på samme måde, man var bare til -og det er det der lige præcis adskiller det fra i dag -true rock.

Jeg har samlet lidt af de personer jeg altid kan hente inspiration hos til egne looks, bl.a. Marc Bolan (fra T. Rex), Johnny Thunders, Rolling Stones i 70’erne, Bowie som Ziggy Stardust, og the Godfather of everything Dandy – Oscar Wilde.


Vi skal ikke være så bange for at hente indspiration direkte hos mænd, og jeg ser virelig en fremtid for den designer, som formår at lave en hel kollektion der appellerer til begge køn. Faktisk lykkedes det jo egentlig for Hedi Slimane (jeg bør vist snart lave et helt blog-indlæg om ham…). Jeg har sat 2 billeder ind fra en af hans kollektioner for Dior Homme (men de skal næsten opleves, tjek http://www.style.com/ for flere af hans kollektioner, til og med AW07 var han chefdesigner for Dior Homme). Det er tydeligt at han også har set til samme side som jeg af og til gør, med Ziggy Stardust-ærmer på den sorte skjorte og sorte pailetter med stramme skindbukser. Det lykkedes Slimane at få både kvinder og mænd til at falde i svime over hans kollektioner -og det synes jeg egentlig er noget af en præstation, mere af det tak!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

All-time favorite #3, Rag & Bone tailcoat.